I love Nuffnang!

Click here for more detail!

I love Nuffnang!

Ubat Bebas Resdung

Ubat Bebas Resdung
Penyelesaian Organik Dalam Masa 3 Hari

Tuesday, December 22, 2009

Interactive Advanced Obstetrics Ultrasound Course 2009

This course was held on 12-13th Dec 2009. The last course for year 2009. held by HKL PLOG. A very goood course full with knowledge and a good speaker from Chennai. she's a Genius!!! Very adore her knowledge. She seems to know a lot about ultrasound. I really enjoy this course. it really benefit me most.

There You'll Be

When I think back
On these times
And the dreams
We left behind
I’ll be glad 'cause
I was blessed to get
To have you in my life
When I look back
On these days
I’ll look and see your face
You were right there for me

In my dreams
I’ll always see your soul
Above the sky
In my heart
There always be a place
For you for all my life
I’ll keep a part
Of you with me
And everywhere I am
There you’ll be

Well you showed me
How it feels
To feel the sky
Within my reach
And I always
Will remember all
The strength you
Gave to me
Your love made me
Make it through
Oh, I owe so much to you
You were right there for me

In my dreams
I’ll always see your soul
Above the sky
In my heart
There always be a place
For you for all my life
I’ll keep a part
Of you with me
And everywhere I am
There you’ll be

'Cause I always saw in you
My light, my strength
And I want to thank you
Now for all the ways
You were right there for me
You were right there for me
For always

In my dreams
I’ll always see your soul
Above the sky
In my heart
There always be a place
For you for all my life
I’ll keep a part
Of you with me
And everywhere I am
There you’ll be

Monday, December 21, 2009

Twilight :New Moon

Last Saturday, me and my husband watched this phenomenal movies. Since everybody was talking about this movie, i went to tell my husband about how good to watch this movie since they said it is a romantic one. So, my husband had bought the tickets ( surprise one! never thought he would want to watch the movie). I was so happy since we were hardly have time to go out just the two of us. we were so happy just like a newly wed couple....holding hands, giggling and laughing so happy....But, the romantic ended the moment we watched the movie, it's really NOT what we had in our mind. A romantic and happy yet a gloomy love story throughout the 2 hours ++. We were like, Ok-ooo, do we really in the right place? ' cause we didn't even see the strenght in this movie yet all we could see is the a 19 y.o gurl who were waiting for his vampir boyfriend to come back to her. That's all, no fighting, no neck-bitting, no action at all.....just gloomy, sadness, nightmares....Really wasted my precious time.... anyway, the only thing that makes us happy that evening is that i bought a pair of sweet clothes and my husband bought a remote AMG merce for our dearest son...( token of appreciation for leaving him for about 5 hours...hehehe)

Monday, December 7, 2009

SMPK..oh, SMPK....

Last week ada SMPK assessment. Rasa macam tak berapa ok la pulak. tapi takpe, segala kelemahan semalam akan diperbetulkan mulai hari ni. aku dah bertekad akan buktikan yang aku adalah pekerja cemerlang. Hari ni adalah titik tolak permulaan baru dalam hidup aku. Hari ni juga hari permulaan Farul berkerja di UKMSC. so, maknanya permulaan baru bagi kami sekeluarga. harapannya, agar kami terus maju dan hasil kerja kami memuaskan. insyaAllah....Amin...

Wednesday, October 21, 2009

pening.....

once again i've been harassing by those %$^$%*&^ people who love to find other people weaknesses. will u be smiling if those people are actually who never do anything to even feed themselves...they just crying wolf at people who are actually trying real hard to back up the sources which nearly negative. I really had enough of this. I can yell at them, i can even laugh at them...for some reason why i didnt do this because i love my dignity, love my pride...i'd work this hard to put myself at this level and i dont think i should put myself below them or at the same level of them. i dont know why are these people are so dumb and ignorant to differentiate bad or good. Everything i've done to help are just rubbish to them. All they ever not forget are the bad thing which is not by me, by someone else but they relate it to me...out of nowhere this free amah came to rescue and support this people to curse me at my back. I can't face them anymore longer. But who would listen to my cry?? it's not that i'm guilty that i cannot face them...it's just that i lost my faith in them..i dont anyone anymore....that makes me more furious that i cant even tell anybody..even if i try, they wouldnt understand....the problem is so over the normal level which whoever at my place would go nuts. i would have go crazy if there is no afzal. Thank God Afzal is always with me. i hope i can go away from these thing and live my life without any sicken things happen in front of me...not anymore....i've been hurt too much....they're too much to handle but i will survive for the sake of my son...mama loves u so much and i would never let go the chances to be by ur side all ur life....all my life....

Afzal- day 1 09/08/08

Friday, October 16, 2009

Macam-macam hal....

Pagi tadi, ada orang datang jumpa aku. Dia cerita macam-macam pasal tanggapan orang pada kitorang kat bilik scan. Betul kata orang tua-tua, disebabkan nila setitik rosak susu sebelanga. Biasalah, manusia ni rambut sama hitam hati lain-lain. Ni bukan perkara baru. Ada yang suka mengarah, ada yang sensitif, ada yang cepat melenting, ada yang depan cakap lain, belakang cakap lain. Macam-macam. bila buat perangai bukan2, kita nak tolong cover pun dah cukup menyampah. Macam hal yang penah berlaku kat diri aku sendiri, dah la dia buat salah, kita senyap...bila kita tegur dengan baik, habis keluar maki hamun. tanya aku siapa untuk tegur dia?? Dia tahu tak carta organisasi?? apa takde akal ke dia? dia M*T, aku Peg yg bertanggung jawab jaga di bilik scan. Of course aku tanya kenapa?? habis aku di 'sial'kan.... Punya kurang didikan agama betul, bulan puasa maki aku macam tu. Walaupun aku ni dalam golongan baran, aku still lagi berjaya menjaga puasa aku. Siap lagi dia bangun and cakap nak belasah and tampar aku...Sebagai org yang berpengalaman, aku cakap la, tampar la kalau berani...Dia cakap tak guna akal. Kalau dia tampar aku kat tempat kerja, bukan setakat kerja dia aku musnahkan, aku boleh bawak dia ke mahkamah and saman malu. Bila dia tengok aku tak takut dia bangun langgar bahu aku...Owh, sungguh tak gentleman la itu orang...Aku yang perempuan ni masih lagi boleh menggunakan akal yang waras...Dia yang dikurniakan akal yg panjang....???disia-siakan... Come on, u can go to ****! Aku tak buat salah so, aku tak takut. Kalau dia nak buat hal, ramai org boleh cerita kesalahan dia yang melambak tapi org senyap sebab malas nak layan kepala botak dia yang otaknya dah kecut....

Saturday, June 27, 2009

Advanced Level Ultrasound Course 2009

I'm in Ipoh now for 3 days attending an advanced course in ultrasound. Truly glad that i was allowed to go for this course this year. Actually I'm still a baby in this field. But, i just feel it is the right job for me. I'm so eager to absorb everything they teach in this course. Ultrasound is a very highly demanded nowadays. So many dctors, nurses and sonographers are here to get as much knowledge as they can including me. making new friends also not excluded from my schedule. That is me. Everywhere i go, being alone without any friend coming along is okay to me. i love making new frineds and share their experiences. I get to know some GP's who just open their own centre and eager to learn about ultrasound to widen their spec of bussiness. I'm glad they are Malaysians who are thinking way ahead. Way to go! Hopefully there will be my chance to go way ahead too...

Sunday, June 14, 2009

lelaki = pemimpin

skang dah pun pagi. ngantuk tapi rasa macam nak menaip kat sini. afzal dah sepuluh bulan sekarang. alhamdulillah dia sihat.makan pun sekarang dah banyak. lega tengok dia macam tu.harap2 takde masalah lagi. dia nampak better sejak amik pneumococcal injection tu.so, aku memang berpuas hati walaupun mahal tapi nampak kesannya positif especially bila anak kita yang tu je kan...kalau boleh semua yang terbaik kita nak bagi dia. harap bila besar nanti dia akan jadi insan yang kuat fizikal dan mental. berpegang teguh pada agama Islam. mengerjakan suruhanNya dan meninggalkan laranganNya. apalagi yang aku nak dia jadi?? hmm...aku nak dia jadi lelaki yang kuat berusaha, rajin belajar dan boleh berdikari serta bijak membuat keputusan. biasalah, sebagai ibu kita sentiasa nakkan anak kita jadi yang terbaik.sebab tu nama dia 'yang terbaik'. harapan aku sebagai ibu memang tinggi. bukan untuk aku semata, tetapi untuk dia dan masa depan dia. harapan aku dia jadi apa yang kebanyakan lelaki sekarang dah lupa. KETUA. lelaki adalah ketua dan pemimpin. alhamdulillah ayahnya macam tu. harapnya, ayah dan mama dia ni dapat bimbing dia untuk ke arah tu. walau susah hidup kita, kita tak putus asa berusaha. walau senang hidup kita, kita tak bongkak dan lupa diri... harusnya, kita sentiasa tunduk dengan ilmu. bukan tunduk tu bermaksud ikut telunjuk org membabi buta.tapi tunduk dalam erti kata dalam surah Luqman. aku suka surah Luqman.banyak mengajar aku jadi MANUSIA dan pembimbing (ibu).semoga satu hari nanti aku dapat ajar afzal mengaji dan mencintai quran dan kandungannya. aku takut bila tengok sekeliling(dunia) aku, terlalu jauh manusia denganNya. jadi aku bimbang mampu ke aku membesarkan afzal dengan ilmu agama yang secukupnya? hanya padaNya aku bermohon setiap kali solat. semoga sentiasa bernaung di bawahNya. sejak jadi ibu, aku terlalu berhati2. bimbang apa yang aku taknak berlaku dalam hidup aku. walaupun org kata jaga anak perempuan susah, bagi aku anak lelaki pun tak beza.

Afzal,
harapan mama, mama dapat bersama afzal, dapat besarkan afzal dengan ilmu yang Allah berikan pada mama. mama nak Afzal ingat hidup ni umpama pentas yang akhirnya akan sampai ke penghujungnya. baik atau tidak pengakhirannya, kita yang menentukan dengan akal , ilmu dan iman yang Allah kurniakan. pandai2 Afzal untuk merencanakan pengakhirannya. Afzal sebagai lelaki atau PEMIMPIN, seharusnya faham apa yang mama cuba sampaikan. Afzal akan faham bila sampai masanya.....

Monday, May 18, 2009

demam panas....

last 2 weeks aku plan nak amik cuti.saje nak rehat.then on the friday, aku ajak farul balik kampung. punya la best ...tapi tak sempat gi pantai, afzal demam. selasa aku balik with my mum sebab my bro kena denggi.balik klang mlm tu, afzal panas yang amat sangat.merengek2 dia. aku panik mintak farul hantar gi klinik.tapi farul just bagi supp.alhamdulillah panas dia nampak kurang. tapi esoknya, aku still tak puas hati, so, bawak gi klinik.doc ckp demam panas.so, kena jaga betul2 takut kena kejang otot. aku berjaga siang mlm.cuma bila tido mlm je aku boleh lena.hari jumaat nampak mcm dah ok, tapi mlm demam balik. esoknya, aku bawak dia gi cek darah.pun nampak ok, cuma WBC dia high sket. doc suruh rendam dia dalam air.balik je terus aku and farul masuk dalam bath tub.kitorg berendam sampai kesejukan...keluar je dari bath tub, hujan lebat siap guruh lagi...sejukkkk! tapi afzal nampak stil panas.farul plak ada kerja yg nak dibereskan.aku apa lagi, aku curahkan air ka bantal and alas tilam dia.aku terpaksa biarkan dia tido dlm basah tu.alhamdulillah on sunday, he looks better.still lemah and takde selera makan tapi dah nampak better...hari ni selepas seminggu cuit aku dtg kerja. afzal dok nursery.pengasuh cakap dia ok cuma batuk tak baik lagi....

Wednesday, May 6, 2009

babai...

afzal dah pandai lambai tangan dah....last thursday, aku amik dia kat nursery and kak imah and yaya pengasuh dia babai tangan kat dia, dia boleh dengan gelak2 lambai balik...yeay!! terkejut mama!!

pandai...

pg tadi aku terlelap sambil menyusukan afzal kat nursery. to my surprise dia dah merangkak merata dah....celik je mata aku tengok dia tengah merangkak and then dia duduk...yeay!!! aku punye la happy sebab tu first time dia duduk masa merangkak.selama ni di tak pandai dudukl sendiri...aku tepuk tangan sambil cakap yeay!! afzal dah besar!!!dia dengar je terus gelak2 sambil tepuk tangan...and then merangkak balik kat aku nak dukung....hmmm...

Monday, May 4, 2009

The Secret

Last few weeks was a total disaster for me. But it was! It will never be again! I'm starting a fresh new life and a fresh new me. I'd always think hard before and now i'm thinking simple and easy. My husband did help me in this. When i had a shower yesterday evening, I'd just remembered about what my husband had once told me while we were wacthing The Secret "Things happens the way we think it could happens". I'd never really think about it until that day. I think people are #$%^ and what i see then is people around me are acting like #$%^. I told my husband before that i can't bear any longer where i'm starting to loose my edge. I'm starting to act like them, negative in every way possible. He knew me as a person who always enjoy life, a joyful person who he wanted to be with for the rest of his life. But now, it's different where he is the one who has make me laugh and cheer me up. He knew very well what had happened to me and how was it happened. So, without wasting any time, i asked him "do you still have the The Secret DVD?". He wondered but told me that he kept it somewhere he can't recall. So, it took him more than 15 minutes to find out it was actually in my chest drawer. "haha"....so, i hurrily finished everything i was doing at that point of time and watch the DVD. To my surprised, my husband was sitting next to me watching together the DVD that he had watched a couple of times before. He is a very supportive soul mate! So, i took my baby boy to watch it together as a family. I knew that he won't understand anything. But, all i wanted to do is doing the positive thing and i want him to be with us doing it. so, it took about an hour or so. While we were watching, i knew that people were wondering why these three people were so excited watching it. But, i just continue watching it until i found that i really found what i should have found earlier. And i thank to my husband for being there for me and for being positive which encourage me to be positive in every way possible. So, after watching the video, I cooked a simple dinner. And i told my husband this thing gonna have to end. I don't want to live in anger or unsatisfied for the rest of my life. All i wanted to do is living this life happily as we were when we both met. Everything in a right shape. So, he told me to stop take thing negatively. take everything positively. Although people are meant to be mean at us, we just let them chew those thing to themselves. we just do the right things we wanted to do and realise all our dreams at the same time never let people look down on us and be nice to them as if there is nothing going on. It's kinda hard but, with him by my side i knew i'll did it! so, i stop thinking negative, i started thingking positive. I woke up early, drive my son and me to work. breastfeed him and have a nice breakfast with my friend. and now here i am, typing this thing to let people know that this is the new me and i'm going to rock this world with my energy, my thoughts and my positive aura.

Monday, April 27, 2009

What is sonography?

Ultrasonography, commonly called sonography, is a diagnostic medical procedure that uses high frequency sound waves (ultrasound) to produce dynamic visual images of organs, tissues, or blood flow inside the body. This type of procedure is often referred to as a sonogram or ultrasound scan. Sonography can be used to examine many parts of the body, such as the abdomen, breasts, female reproductive system, prostate, heart, and blood vessels. Sonography is increasingly being used in the detection and treatment of heart disease, heart attack, and vascular disease that can lead to stroke. It is also used to guide fine needle, tissue biopsy to assist in taking a sample of cells from an organ for lab testing (for example, a test for cancer in breast tissue). Unlike X-rays, sonography is a radiation-free imaging modality.
The non-physician professionals who perform these procedures are known as sonographers and vascular technologists (who are sonographers specializing in imaging and tests of blood vessels).
There are several areas of specialization in the field of sonography. These specialty areas are:
  • Abdomen - evaluation of all the soft tissues, blood vessels and organs of the abdominal cavities (for example, liver, spleen, urinary tract, pancreas)
  • Obstetrics/Gynecology - evaluation of the female reproductive system
  • Echocardiography - evaluation of the anatomy and hemodynamics (blood flow) of the heart, its valves and related blood vessels
  • Vascular Technology - evaluation and analysis of the hemodynamics (blood flow) of peripheral and abdominal blood vessels
  • Neurosonology - evaluation of the brain and spinal cord
  • Ophthalmology - evaluation of the eye, including orbital structures and muscles

Saturday, April 25, 2009

my job

Sebelum aku start kerja as a sonographer di PPUKM (previously known as HUKM), aku memang tak tahu langsung pasal kerja ni. Sampai la aku ditakdirkan kerja kat Scan Room, O&G Clinic,PPUKM. Sejak tu, aku sentiasa belajar benda baru. Semua staf kat scan room memang tak lokek ilmu. So, bermula lah episod hidup aku as a sonographer...

Friday, April 24, 2009



kursus....

hari ni aku bersemangat sket walaupun still feel sleepy.dah berminggu tak cukup tidur. not exactly sebab afzal la...it's actually sebab aku tanak sampai keje lewat. so i have to make sure that aku keluar rumah at 6.15am.so boleh sampai dalam 7.15am. hari ni jumaat so, our clinic takde patients sangat. tadi just buat 2 orang patients who came for post menopausal follow up and family planning clinic.then just tolong prof for klinik pakar punye detail scan. yang tak bestnye, datang la sorang houseman yang tak reti nak berbudi bahasa saying that she has detail scan today. tapi tak note dalam app. book. so, aku tanya la mana dapat app, dia marah plak.hiss...kita berbahasa dia nak naik angin plak.sudahnya, aku pass je la kat klinik dia untuk tentukan masalah dia...aku cuma memastikan perjalanan scan berjalan lancar di bilik scan.tapi untuk hal-hal appointment dari klinik pakar, biarlah mereka menjalankan tanggungjawab mereka dengan telus...aku ni bertugas di government wing...not private wing....

tadi, kak fahya told me to apply for ultrasound course.bagus jugak! there are 2 courses. basic and advanced.i think i'm going both of them.barulah aku certified....keje ultrasound ni memang best. tapi, kena ada minat and kepakaran and the skill have to be approved by any established ultrasound organisation.then, you can proudly do your job. senang sket bila dah certified ni.you'll be more confident...jangan over confident dah la....

Thursday, April 23, 2009

kerja ohh kerja....

hari ni keluar kerja pukul 6.20 am.nasib baik jalan tak jam sangat.sampai ppukm, aku gi hantar afzal and then masuk kerja.hari ni patients tak ramai.

sian afzal...

skang afzal tengah nyenyak tido. tadi kat nursery ada kajian medic student.all went well.alhamdulillah doc cakap development dia ada yang lebih advance dari umur dia....hmm...maybe khasiat breastfeeding kot...petang tadi aku main dengan dia kat bilik.dia kan dah lasak.so, dia panjat2 la mana yang boleh dipanjat. tetiba, dia boleh jatuh ke lantai...hmm..nangis punye la teruk....sian plak aku tengok tapi tu la...dah lasak...malam ni tak pegi kedai nenek.so, aku masakkan dia bubur ikan tenggiri.afzal kongsi bubur dengan mama...hehe...banyak jugak dia makan.tapi dah kenyang boleh plak terbatuk2 sampai muntah...pastu aku breastfeed dia.ye la sebagai ganti nasi yang dia dah muntahkan tu....tu yang tidor lena skang.

dah pandai dah....

hari ni afzal aktif betul.macam biasa masa hantar ke nursery pagi-pagi, aku akan breasfeed dia dulu and masuk office around 7.45 am.tapi hari ni aku mengantuk sangat2 and dia pulak menyusu main2 je...so, bila dia macam merengek aku just biarkan dia main dulu.tapi tak sedar aku terlelap.tiba2 je aku dengar bunyi macam ada budak ketuk2 pintu almari..terkejut bila bukak mata, si afzal dah berdiri dengan satu tangan pegang kot and satu lagi tengah ketuk2 dinding kot.panik aku pegi tahan badan dia takut jatuh.that was the first time dia panjat and berdiri sendiri. hilang mengantuk aku.terus segar jek. last 2 days memang dah ada tanda2 nak berdiri.bila dia dah pandai merangkak slow2, dah memanjat kat tilam and berdiri atas lutut.tapi tak sangka dia dah berdiri supported la tapi....hmm...bermula la era kepenatan yang amat sangat untuk jaga dia kot terjatuh...semalam aku kemas dapur, tinggallah dia dengan ayahnya...boleh plak tengah2 elok dudu, terjatuh.hmm...nak menjerit aku sebab kuat sangat sampai dengar bunyi dum kat tingkat bawah......menangis bukan main kuat.dia ni bukan jenis nangis kuat2...so, kalau dah kuat macam tu konfem la sakit sangat.aku naik pegi amik dia dengan ayahnya.elok dia diam and makan banyak juga....kira, ok takde apa2 la tu.....hmm..anak...anak.....nanti sekejap lagi ada student medic nak buat development assessment kat afzal.nak kena bersiap ni.nak tengok macam mana diorg buat.

Wednesday, April 22, 2009

mama sayang sangat anak mama....

Tadi aku hantar Afzal ke nursery. As usual, aku breastfeed him first then baru masuk office. Itu la kelebihan jadi staf PPUKM ni. They provide us a nursery for us to send our children. Kat nursery tadi, Afzal bukan main lagi aktif....hmm...anak mama and ayah kan...no doubt dari mana datangnya gene tu...tadi dia sibuk sangat nak berdiri hari ni. hari ni dia dah 8 bulan 2 minggu.baru 2-3 hari boleh merangkak. tapi dah seminggu boleh memanjat and nak berdiri...very active and playful this baby...aku pun dah makin kurus maybe sebab breastfeed si Akzal and also sebab dah tak cukup tidur. Sekarang ni aku pegi keje at 6.10am.so most probably tak cukup tidor.dengan afzal suka sangat bangun malam nak main...too much energy....owhh...2 harui lepas kan...kelakar sangat budak ni.aku balik kerja ingat nak baca paper NST.kononnya nak baca paper sambil rehat2 dengan dia.aku baring atas tilam and dia kat atas puzzle mat dia....tengah-tengah baca paper, tetiba aku dengan macam dia termengah2.pusing belakang rupa2nya dia dah panjat tilam sambil tergelak2 happy nak kejar paper..aku alih paper dia kejar lagi.last2 aku surrender and bagi dia paper NST and baca The Star. Dia boleh main sambil gelak and terjerit2 kuat.dia sepah2kan paper tu, komot2kan and koyak2kan. then dia terbaring macam penat sangat.aku saja nak usik dia, aku bagi lagi paper tapi dia tak layan.dia baring sambil babling macam tengah nanyi sambil golek2 atas timbunan paper tu. pastu aku tinggalkan dia untuk berbuka kat bawah.dia boleh pegi depan bilik and berdiri sendiri sambil pegang bakul baju kotor.sambil nangis2 palk tu...terkejut tengok..bila masa plak budak ni bleh berdiri macam ni???pastu dah solat maghrib ayahnya bawak la kitorang pegi makan kat gerai nenek dia...dia maybe dah abis banyak tenaga masa main paper tadi...nampak penat and lemah je...tapi makan selera tau....lepas tu dia nak pegi kat nenek dia and tido dengan nenek....hmm....afzal...afzal...bailk rumah tak bangun2 sampai pagi.....

Wednesday, March 18, 2009

jadi model...

semalam aku minta tolong doc paeds untuk masukkan afzal as a model untuk exam ikhtisas final year undergrad medical student.nasib baik Dr Adibah tolong. So, hari ni, instead of hantar ke nursery, aku bawk dia pegi exam. alhamdulillah, he was very supportive today.ramai pakar paeds yang suka amik dia jadi model.siap ada yang dah hafal nama dia.hehe...anak mama ni memang sukakan attention...you love to be centre of attraction...right?

Tuesday, March 17, 2009

i'll be there for you...

hari ni Afzal still nampak tak ok. Tak boleh nak hantar ke nursery sebab doc cakap dia elergy habuk and maybe tak sesuai dengan nursery tu. but i have no choice kena hantar ke nursery tu jugak sebab aku breastfeed and dia refuse to feed from bottle. so PPUKM's nursery is the best place. Tapi aku jaga exam. nasib baik ayahnya pandai jaga baby.so, abis je exam, terus aku balik untuk jaga dia.

Thursday, March 12, 2009

emergency lagi....

Afzal muntah2...dah 8 kali dah...mlm ni hantar gi emergency HTAR...tap too many patients.so, doc just tengok dari jauh.ok baby you tak apa-apa.just amik ubat tahan muntah....hmmm???

Tuesday, February 24, 2009

emergency...

hari ni aku kerja cam biasa. so bawak Afzal gi emergency sat.saja nak cek batuk dia tu biasa or athma. berjam2 jugak la tunggu tapi alhamdulillah tak athma...just batuk berkahak je..

Monday, February 23, 2009

jatuh lagi.....

hari ni ayah berhempas pulas mengemas bilik and buka katil.ayah cakap, dia risau anaknya jatuh lagi. aku pun tolong juga.nasib baik ada Imah.dia pun tolong lap barang2 and lantai.....dah siap kemas, aku letak afzal atas tilam and kat bawah tu aku letak toto tebal2....boleh pulak budak sorang ni buat terjun tiruk!! nangis la....huhuhu....

Sunday, February 22, 2009

tak sihat lagi anak mama ni...

masuk hari ni dah 3 minggu Afzal batuk berkahak. Dia dah kurang makan and minum susu sebab everytime dia makan and susu mesti muntah banyak-banyak sampai lemah badan dia. Tapi sekarang nampak better. Dah nak aktif balik. Ni dah mula angkat punggung and cuba merangkak....tapi petang tadi, oopppsss...jatuh katil!!! Ya Allah! panik!!! tapi one thing we had just discovered, masa nangis dia sebut ma...ma.........ma..ma........

Thursday, February 5, 2009

Growing up well...

Afzal dah pandai menyusup laju dah...tapi still belum try angkat punggung.....it's ok, take your time my dear baby....mama will always be there to support you....

Wednesday, February 4, 2009

monster...

hmmm...today, i had discovered that afzal loves to play "monster".....huarghhh!! ergghhh! Aummm!!!Nyum!Nyum!!!!

Tuesday, January 6, 2009

semalam balik dari nursery, kak imah and yaya, babai kat afzal, eh, bukan main lagi dia dok lambai tangan walaupun ngantuk...lagi satu perkara yang dia belajar...seronok betul bila tengok anak kita dah makin belajar setiap hari....aku punyalah happy tengok.yaya and kak imah pun ketawa tengok sebab tu pun firts time dia lambai tangan..sian gelak2 lagi....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...