I love Nuffnang!

Click here for more detail!

I love Nuffnang!

Ubat Bebas Resdung

Ubat Bebas Resdung
Penyelesaian Organik Dalam Masa 3 Hari

Wednesday, April 22, 2009

mama sayang sangat anak mama....

Tadi aku hantar Afzal ke nursery. As usual, aku breastfeed him first then baru masuk office. Itu la kelebihan jadi staf PPUKM ni. They provide us a nursery for us to send our children. Kat nursery tadi, Afzal bukan main lagi aktif....hmm...anak mama and ayah kan...no doubt dari mana datangnya gene tu...tadi dia sibuk sangat nak berdiri hari ni. hari ni dia dah 8 bulan 2 minggu.baru 2-3 hari boleh merangkak. tapi dah seminggu boleh memanjat and nak berdiri...very active and playful this baby...aku pun dah makin kurus maybe sebab breastfeed si Akzal and also sebab dah tak cukup tidur. Sekarang ni aku pegi keje at 6.10am.so most probably tak cukup tidor.dengan afzal suka sangat bangun malam nak main...too much energy....owhh...2 harui lepas kan...kelakar sangat budak ni.aku balik kerja ingat nak baca paper NST.kononnya nak baca paper sambil rehat2 dengan dia.aku baring atas tilam and dia kat atas puzzle mat dia....tengah-tengah baca paper, tetiba aku dengan macam dia termengah2.pusing belakang rupa2nya dia dah panjat tilam sambil tergelak2 happy nak kejar paper..aku alih paper dia kejar lagi.last2 aku surrender and bagi dia paper NST and baca The Star. Dia boleh main sambil gelak and terjerit2 kuat.dia sepah2kan paper tu, komot2kan and koyak2kan. then dia terbaring macam penat sangat.aku saja nak usik dia, aku bagi lagi paper tapi dia tak layan.dia baring sambil babling macam tengah nanyi sambil golek2 atas timbunan paper tu. pastu aku tinggalkan dia untuk berbuka kat bawah.dia boleh pegi depan bilik and berdiri sendiri sambil pegang bakul baju kotor.sambil nangis2 palk tu...terkejut tengok..bila masa plak budak ni bleh berdiri macam ni???pastu dah solat maghrib ayahnya bawak la kitorang pegi makan kat gerai nenek dia...dia maybe dah abis banyak tenaga masa main paper tadi...nampak penat and lemah je...tapi makan selera tau....lepas tu dia nak pegi kat nenek dia and tido dengan nenek....hmm....afzal...afzal...bailk rumah tak bangun2 sampai pagi.....

1 comment:

nina said...

asm. sy fadzliana, next month akan mula bkerja di ppukm. puas cari no phone nurseri di ppukm, sbb nk anto anak situ, kalo ble. anak sy 10 months, boy. if ada phone no, ble share x? really need it urgent. tq

my email nurfadzliana@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...