I love Nuffnang!

Click here for more detail!

I love Nuffnang!

Ubat Bebas Resdung

Ubat Bebas Resdung
Penyelesaian Organik Dalam Masa 3 Hari

Friday, October 16, 2009

Macam-macam hal....

Pagi tadi, ada orang datang jumpa aku. Dia cerita macam-macam pasal tanggapan orang pada kitorang kat bilik scan. Betul kata orang tua-tua, disebabkan nila setitik rosak susu sebelanga. Biasalah, manusia ni rambut sama hitam hati lain-lain. Ni bukan perkara baru. Ada yang suka mengarah, ada yang sensitif, ada yang cepat melenting, ada yang depan cakap lain, belakang cakap lain. Macam-macam. bila buat perangai bukan2, kita nak tolong cover pun dah cukup menyampah. Macam hal yang penah berlaku kat diri aku sendiri, dah la dia buat salah, kita senyap...bila kita tegur dengan baik, habis keluar maki hamun. tanya aku siapa untuk tegur dia?? Dia tahu tak carta organisasi?? apa takde akal ke dia? dia M*T, aku Peg yg bertanggung jawab jaga di bilik scan. Of course aku tanya kenapa?? habis aku di 'sial'kan.... Punya kurang didikan agama betul, bulan puasa maki aku macam tu. Walaupun aku ni dalam golongan baran, aku still lagi berjaya menjaga puasa aku. Siap lagi dia bangun and cakap nak belasah and tampar aku...Sebagai org yang berpengalaman, aku cakap la, tampar la kalau berani...Dia cakap tak guna akal. Kalau dia tampar aku kat tempat kerja, bukan setakat kerja dia aku musnahkan, aku boleh bawak dia ke mahkamah and saman malu. Bila dia tengok aku tak takut dia bangun langgar bahu aku...Owh, sungguh tak gentleman la itu orang...Aku yang perempuan ni masih lagi boleh menggunakan akal yang waras...Dia yang dikurniakan akal yg panjang....???disia-siakan... Come on, u can go to ****! Aku tak buat salah so, aku tak takut. Kalau dia nak buat hal, ramai org boleh cerita kesalahan dia yang melambak tapi org senyap sebab malas nak layan kepala botak dia yang otaknya dah kecut....

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...